luni, 30 martie 2015

Agrostar: 60% din fermele de vaci din tara vor disparea la eliminarea cotei de lapte, de la 1 aprilie

Eliminarea cotei de lapte la nivelul UE de la 1 aprilie ar putea duce la disparitia a 60% din fermele de vaci din România, estimeaza Federatia Agrostar, se arata într-un comunicat de presa remis, luni, AGERPRES.

"Se doreste distrugerea fermierilor români. De mai multi ani cerem masuri si nu s-a facut absolut nimic. Marii procesatori deja anunta fermierii ca nu le mai cumpara laptele sau reduc pretul astfel încât producatorul sa nu îsi acopere cheltuielile. As da un singur exemplu. SC Ferma Poroschia din judetul Teleorman, care are 140 de bovine, a fost anuntata de Danone ca nu îi mai cumpara laptele. La nivelul tarii sunt numeroase exemple. O sa dam laptele la porci", a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Bovine, vicepresedinte al federatiei Agrostar, Stefan Musca.
El a precizat ca se doreste falimentarea producatorilor români aducând lapte mai ieftin din afara, pentru ca în celelalte state membre UE subventiile sunt mult mai mari decât în România si se dau si la timp.
"Dupa ce fermierii români vor disparea, vor dubla pretul si vom fi obligati sa cumparam, nu vom mai avea de ales. La noi în tara nu avem unde sa ne vindem marfa, degeaba producem. Nu avem loc în piete, nu avem loc în supermarketuri si hipermarketuri", a precizat Musca.
Federatia a înaintat recent Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o adresa în care cere rezolvarea urgenta a mai multor probleme din sectorul agricol, printre care si gasirea unor solutii pentru producatorii români de lapte de vaca.

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu